Spelenderwijs

Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard

maandag 12 september

Complimentenweek in gemeente Korendijk (12 t/m 16 sep 2016)

Een compliment… leuk om te geven en nog leuker om te krijgen! In de week van 12 tot en met 16 september 2016 is daar alle ruimte voor in Korendijk. Sterker nog: dan worden er veel complimenten uitgedeeld! Want het is namelijk complimentenweek bij bijna alle scholen, kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen in de gemeente.

De complimentenweek is gericht op het mentaal weerbaar maken van kinderen. Deze week, aan het begin van het nieuwe schooljaar, moet inspireren om het hele jaar door (meer) complimenten te geven.

Zelfvertrouwen
De boodschap van de themaweek is ‘Talent zien in ieder kind’. Ieder kind heeft talent en het krijgen van complimenten geeft zelfvertrouwen. Zeker als complimenten gaan over het gedrag van het kind. Het geven van complimenten is daarnaast ook nog eens leuk om te doen. Geef elkaar deze week eens vaker een compliment.

Activiteiten
Tijdens diverse activiteiten, zowel op school als daarbuiten, is er aandacht voor het maken van complimenten. De voor- en basisscholen hebben een complimenteninspiratieboek gekregen waar verschillende activiteiten in beschreven staan. Daarnaast wordt er met een goochelshow, prentenboeken en een complimentenboom aandacht gegeven aan het thema.

Opening themaweek
Voor de opening en start van de themaweek zorgt de gemeente Korendijk.
Met een oude bus gaat het college van burgemeester en wethouders op maandag 12 september de vier dorpen Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard en Zuid-Beijerland langs om complimentenbomen uit te reiken en de complimentenweek te openen. Leerlingen van de scholen ontvangen hen op het schoolplein met een lied. Niets staat vervolgens het ruimhartig uitdelen van complimenten meer in de weg!

Organisatie
De themaweek wordt door en voor scholen, kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen geïnitieerd en samen met gemeente Korendijk, Welzijn Hoeksche Waard en Dienst Gezondheid & Jeugd georganiseerd. De gemeente Korendijk biedt alle activiteiten in de themaweek kosteloos aan.

« Terug naar het nieuws